Montag, 31. Januar 2011

Idag i trädgården

Var ute i eftermiddags för att mata fåglarna. Det var ett konstigt men vackert ljus därute, solen försökte kämpa sig genom molntäcket och då och då kom faktiskt några värmande solstrålar igenom. Hela världen låg under ett tjockt rimfrostöverdrag och på några ställe fanns lite snö kvar. Men se bara, våren hälsar, nu är det inte änn så hemskt länge, snart är det slut med frysta bilrutor på morgonen, slut med tjocka jackor och stövlar och slut med att torka tvätten inomhus.







När man går omkring kåtan ser man att snön ligger kvar på takets skuggiga sidor.

...och i morgon ska jag återvända till jobblivet. JAG VILL INTE!

Donnerstag, 27. Januar 2011

Autsch!

Färgen är kanske inte varje människas smak,
men skarp är kniven i alla fall...
...må ni tro.

Mittwoch, 26. Januar 2011

Fortfarande här


Den lilla katten ute i trädgården växer ordentligt och verkar må hur bra som helst. Ändå funderar jag om jag borde försöka gripa henne idag, när vi ska till veterinären med Silvester. Vore kanske inget fel med en undersökning. Dessutom tror jag att den lilla kattdamen kanske egentligen är en liten kattherre, för nu då hon växer, har hon fått ett riktigt kraftigt huvud. I början tänkte jag att det bara måste vara en dam, för hon rörde sig som en dam. Hon var så liten och fin - som en tjej bara. Men numera har jag fått mina tvivel och det är svårt att ta en titt under svansen eftersom hon är fortfarande väldigt skygg. Om jag har rätt betyder det kastration så fort som möjligt. Fast även om hon verkligen är en dam, så väntar ju samma sak, annars ska vi ha tomten full av kattbebisar nån gång.
Borde kanske fundera om ett nytt namn också, bara för fallet...

Uppdatering: Måste inse att hon är väldigt väldigt snabb. Har nu en tid med Yetta hos veterinären i februari månad. Hoppas jag får fatt på henne då. Kanske ingen mat hela dagen då, så att hon är hungrig nog att låta lura sig?
Med Silvester gick det allt bra. Såret såg bra ut, han fick en spruta till, murrade lite åt veterinären, men annars var det ingen stor sak.

Dienstag, 25. Januar 2011

Veckan som gick...

... i enkla klara ord såg ut så här

- angina (halsfluss)
- jävla halsont
- feber
- smärtor i hela kroppen
- ja, även i mina hår!
- JÄTTEstora Penicillinpiller som smakar hur äckligt som helst och som gör att min redan fruktansvärt smärtande hals drar sig ihop så fort ett sånt där piller bara närmar sig munnen
- nej, inte ens tanken att de finns för att hjälpa mig över det värsta har förmågan att minska mitt motstånd inifrån
- sjukskriven sedan i torsdags
- sjukskriven till i morgon
- har egentligen semester sedan i måndags, så jag ska strunta i ett läkarebesök i morgon för jag mår bättre och vill inte tillbringa en enda sekund till i ett väntrum
- MEN: jag hade världens bästa sjuksköterska, min Ralf alltså, under hela tiden, nja, så fort han kom hem från jobbet i alla fall (har nästan funderat om att fortsätta spela rollen i ett dygn eller två, för det känns så skönt att bli ompysslat av honom)

Men jag är ju inte den enda patienten här i huset. Silvester ska till veterinären i morgon också, och då ska jag med i alla fall. Har varit där igår, för han blev biten av en annan hankatt och fick en abscess strax över ögonen. Såg dåligt ut, men han kryar på sig nu efter sprutan han fick.

Ser ut som är SJUKDOM dagens temat här och så kan jag berätta om en sjukdom till vi drabbats av i sista tiden.

Både Ralf och jag blev smittat med nån slags dansvirus. Vi kan egentligen inte dansa, men vi är helt maktlösa emot att göra det ändå. Eftersom vi har ingen aning vad vi kunne göra emot eländet bestämde vi oss för att bara leva med "sjukdomen". Numera har vi dragit med oss några vänner och det blev redan några riktigt kula danskväller (läs: dansnätter). Att läget är allvarligt syns i utrustningen vi skaffade redan innan årsskiftet när första symptomerna kom upp. Vi hoppar nu omkring under färgväxlande belysning samt laser, musiken kommer högt och berusande ur datorn eller den nya dubbel-cd-spelaren som båda är kopplade med ett högtalaresystem. Och det hela medan dimman kryper ut ur en liten opåfallande maskin som står stilla i ett hörn.
Medan jag sitter här och skriver om allt lyssnar jag på Bruce Springsteen och jag har det svårt att hålla mina ben stilla.
Ser nu fram emot helgen för då ska vi åter träffas hos vännerna för att fira födelsedag. Tillfället passar bra, eller var kan man kamouflera dansfebern bättre än på ett födelsedagskalas ;-)

Donnerstag, 6. Januar 2011

Orolig

Idag har jag ledigt, och om inget kommer emellan ska jag ha ledigt i morgon också. Jag är ganska glad att inte måste ut, för det är halkigt eftersom det började regna i natt. Enligt väderprognosen ska regnet hålla sig i flera dagar och det ska bli varmare, upp till åtta plusgrader. Nu blir det farligt med all snön som ligger kvar. Marken är djupfrysd och kan inte ta upp något vatten, så det blir massor av vatten som kommer rinna dort överjordiskt och som älvar och bäckar har att bemästra. Risk för högvatten är stor.
Jag oroar mig mest för min systers skull, för hon fick vatten i sitt hus redan flera gånger.
Första gången var det i augusti år 2002. Hela nedervåningen (alltså bl.a. kök, vardagsrum och bad) blev översvämmad, vattenstånd i lägenheten var nästan en meter. Sedan dess är inredningen anpassad. Skåpen i vardagsrummet är nästan tomma och det är bara några skruvar som håller ihop dem, så det behövs inte mycket tid att ta ut alla grejer. Mer arbete blir det i köket, men tidningspapper och lådor för glas och porslin står alltid redo i fången, dessutom täcke och remmar som behövs när möblarna hämtas bort av brandkåren. Man har ju ingen tid för att söka efter förpackningsmaterial när vattnet kommer. Ändå blir det mycket jobb att säkra allt. Det är så mycket man måste tänka på, även utomhus. Bilarna måste köras borta och hunden måste flytta...
Hoppas bara det kommer inte värst.

Samstag, 1. Januar 2011

Gott Nytt År!

... önskas från Tyskland till alla mina läsare.

Tack för ett spännande bloggår. Jag ser fram emot ett nytt år med många roliga inlägg. Det är skönt att ni finns.