Freitag, 25. Februar 2011

Kloster Buch

Vi hade ledigt igår. Vad kul det är att ha en ledig dag tillsammans, mitt i veckan, när alla andra har att jobba. Precis lagom för att ladda batterierna.
Dagen började med sovmorgon till nästan nio, sedan mysig frukost. Därefeter blev det lite städning och annat hushållsjobb, inte för mycket förstås ;-)
Bestämmde oss sedan att åka till Kloster Buch, ett av våra smultronställe. Det var några minusgrader kallt, omkring -8, solen var mest bakom molntäcket tyvärr, men det var härligt ute ändå. Färsk luft, lite snö, stilla. Det var inte mycket vi pratade med varandra, det bara var att njuta av en rofylld vinterdag.
Jag tog några kort, även om ljuset var inte optimalt.
Det gamla brunnskalet är fullt med is.
Skönt att lite snö ligger kvar.
Jag älskar att titta över klostermuren.
Älven Mulde som svänger sig längs klostret var helt fredlig. Men i augustimånad året 2002 översvämmde älven hela klostret och tog med sig bl.a. många fina träd ur klostrets sammling av gamla äppelsorter.
Fina fönsterrutor med isblommor på.
Några fönster var isfria. Jag ville titta igenom, men såg bara min spegelbild.
Bakom en fönsterruta fanns en bukett fina gula rosor.
Önskar er alla en riktigt fin helg.

Mittwoch, 23. Februar 2011

Blogaward

Tusen Tack till Barbro och Sofia!


Awarden är kopplade med följande frågor:

TA UPP NÄRMASTE BOK, SLÅ UPP SIDAN 18, RAD 4. VAD STÅR DET DÄR?
Boken är min bankbok och på sidan 18, rad 4 står: Tillgodohavande 100.000.000,-Euro :-)
Nej, på allvar nu, boken heter Lützen - På spaning efter ett minne från Inger Schuberth och på sidan 18, rad 4 får man läsa detta: ...byn Rippach och enligt Lützens hävdebok avslöjade en herde ett bra...

VAD VAR DET SENASTE DU SÅG PÅ TV?
Vi brukar inte ofta titta på TV. Men sista gången var det Das perfekte Dinner jag såg. Jag tror det finns nåt liknande i Sverige som heter Halv åtta hos mig.

BORTSETT FRÅN DATORN, VAD HÖR DU PÅ JUST NU?
Jag hör svagt TV-ljud från nedervåningen.

NÄR VAR DU SENAST UTOMHUS OCH VAD GJORDE DU DÅ?
Jag har varit i trädgården i eftermiddags, bl.a. för att hänga upp tvätten under paviljongen.

VAD HAR DU PÅ DIG?
Jeans och T-shirt samt en tunn röd/svart fleecejacka.

VILKEN VAR DEN SENASTE FILMEN DU SÅG?
Willkommen bei den Sch`tis - roligt, roligt :-)

SKULLE DU ÖVERVÄGA ATT FLYTTA UTOMLANDS?
Just nu har jag inga planer om att flytta utomlands, men för fallet att livssituationen blir så dåligt att jag inte kan fortsätta leva här i Tyskland eller det skulle komma ett riktigt gott erbjudande, ja, då skulle jag fundera åt alla håll.

Nu vill jag inte behålla Awarden för mig själv utan vill ge den vidare.
Det finns två bloggare som jag följer sedan några dagar. De finns inte ännu i min länklista, men jag kan rekommendera dem varmt.
Båda bloggare är unga kvinnor som jag uppskattar mycket.

Jonna har nys flyttat från storstaden till en pytteliten by med mindre än tjugo invånare. Vattnet i huset fryser ibland och hela livet där är helt annat än vad det var förrut. Det är kul att hon låter följa oss via bloggen hur hon lärer sig livet mitt i naturen.
Jag hittade till henne via en länk från Anita.

Från Jonnas blog kom jag till Anna-Maria, som är väldigt duktig angående allt som hänger ihop med samernas liv. Det är bara spännande att läsa på hennes sidor.

Sonntag, 20. Februar 2011

Fototriss: Så här ser det ut där jag är idag

Det var en "inomhus-dag" idag, fast vädret inte var så hemskt. Men ibland (läs: sällan) har vi helt enkelt ingen lust att gå ut. Ja, så är det bara.
Istället blev det en mysig dag bl.a. i köket, där dagens trissbilder uppstod.



Många är med i veckans triss, se här!

Montag, 14. Februar 2011

Sonntag, 13. Februar 2011

Angående Jerusalems UFO

Äntligen finns en närbild på UFOn som flög över Jerusalem.
Det hela var absolut ofarligt. Bilden lånad från här.

Montag, 7. Februar 2011

Måndag

Och så har börjat en ny vecka. Idag var en riktigt bra dag, angående jobbet alltså. Vädret var fint med solsken och 9 plusgrader. Snödroppar och andra vårblommor börjar blomma och det luktar vår ute, fast det inte är sagt att vintern är redan förbi. Men i alla fall har det varit en dag som man bara kan vara glad över att få jobba ute.
Bara hälften av kollegorna hade att jobba idag, jag med. Varje måste åka två turer. Så blir det nu varje måndag. Låter häftigt, men eftersom vi bara tar med "viktiga" brev så är det helt okey. Reklambrev och kataloger får vänta till i morgon när alla kollegor är åter på plats. Det hela kallas för "San Remo", en modell som gör att posten kan sänka sina kostnader enormt. Vi ser modellen med blandade känslor. Å ena sidan är det kul att ha ledigt varannan måndag, men alla inbesparingar slutar ju i mindre behov av arbetare och det är den oroliga sidan.
Nåja, hur som helst, i ugnen väntar detta och det luktar så gott i hela huset.
Ha en trevlig vecka all ihop.

Sonntag, 6. Februar 2011

Dagens Träd

...kan prata, blinka med ögonen och finns i Elbepark i Dresden.
(bilden blev tagen med mobilen)

Inköpsparken finns sedan några år, men i förra året byggdes om det hela. Parken blev mycket större och finare och det finns numera över 170! affärer på två plan. Ett shopping-paradis :-)
I timmar strosade vi omkring, ville egentligen också till IKEA som finns bredvid, men det ska bli nästa gången.
Dagen avslutades i grekiska restaurangen Korfu i Döbeln, ååh så jättegott man kan äta där. Halv elva kom vi hem, mätta och trötta och nöjda.
Men innan sängen blev det ändå lite dans i vardagsrummet, så som det har varit nästan varje kväll i veckan som gick. Det är kul med lite musik och dans innan man går och lägger sig :-)