Samstag, 21. März 2009

Lilla Sverige

Välkommen till

Bakom huset i trädgården finns en liten plats vi kallar för "Lilla Sverige". Där står en grillkåta där vi ofta sitter vid elden och där vi stänger ut vardagen. Omkring kåtan blommer det härligt nu och mellan blommorna och stenarna finns två små röda hus. Klick gärna på bilderna så kan du upptäcka många små saker man behöver som husägare.









Bilderna blev tagen idag av min Ralf. Tack så mycket.

21 Kommentare:

Lilla B hat gesagt…

Så fint och fantasifullt ni har ordnat till ett litet Sverige i Tyskland!

Tuvstarr hat gesagt…

Lilla B: Tack. På så vis har vi en liten del av Sverige hemma hos oss.

Elisabet. hat gesagt…

Du kanske har berättat om det tidigare .. men hur kom det sig att du eller ni kom att tycka så mycket om Sverige?

Tuvstarr hat gesagt…

Elisabet: ingen aning, har varit på semester någon gång och det måste har varit kärlek vid första ögonkastet.

Resa med Herbert hat gesagt…

Hej!

Vilket underbart lilla Sverige ni har, jättevackra bilder du visar.

Jag trodde att du kom från Sverige, men nu förstår jag av kommentarerna ovan, att du är Tyska.

Själv träffade jag en Tysk man på internet, så bodde vi först i Spanien och flyttade i somras hit till Göteborg och gifte oss.

Så vi är ganska så ofta i Tyskland, fast då i Bayern där min älsklings föräldrar bor.

Men min tyska är, sehr schlecht :) jag funderar på att gå en kurs i konversationstyska, så att jag kan hänga med i samtalen när vi är där.

Ni får ha det så gott i ert lilla Sverige.

Solvarma kramar från Irene

Tuvstarr hat gesagt…

Solvarm: Ja, jag läste i dina blogger en lång stund och såg också bilderna från Tyskland och Spanien. Kul att ni hittade varandra, ha det så bra ni båda.
Det där med gå i kurs låter bra, din man kan ju hjälpa dig.
Jag vill gärna gå på en svenskkurs, men det finns ingen i närheten. Därför började jag både läsa och skriva blogger, det är min kurs. Men det våre mycket lättare utan grammatiken :-)

Anonym hat gesagt…

Så fint ert lilla Sverige är. Jag trodde också att ni hade någon svensk anknytning. Fantastiskt att du lärt dig så mycket Svenska och bara på nätet är det verkligen möjligt? Visst är det knepigt med grammatik.

Tuvstarr hat gesagt…

Kersti: Tack. Jag började lära mig svenska via en cd-kurs vid datorn, men det inte var särskilt omfattande. Därför började jag blogga, men numera är "kursen" inte längre huvudsaken, det är bara roligt och intressant att ha kontakt till andra människor på nätet :-)

Lena hat gesagt…

Så fint! Här känner man sig hemma:)
Mycket vår är det också...

Resa med Herbert hat gesagt…

Hej!

Ja visst kan min älskling hjälpa mej med språket, men det blir inte så disciplinerat, han är för snäll och jag är för lat, jag behöver nog ha ett litet tvång för att lära mej.

Men du skriver ju en alldeles förträfflig svenska, har du lärt dej det bara på att läsa bloggar?

Må gott, önskar Irene

Barbro hat gesagt…

Tack för kommentaren på min blogg!

Vilken fin "Lilla Sverige"-plats ni har där nere. Vilket jobb - har ni snickrat ihop allt själva?

Vilken bra svenska du skriver! Först trodde jag helt klart, att du var inflyttad till Tyskland, från Sverige. Sedan har jag sett på inläggen här, att du är från Tyskland.

Hur länge har du varit intresserad av Sverige och hur långt norrut i landet har du varit?

Anonym hat gesagt…

Einen lieben Gruß nach Lilla Sverige sendet Ralf.

Tuvstarr hat gesagt…

Panter: :-) Det våre mycket mer vår om jag inte hade besök av en sork i höstas. Nästan alla mina snödroppar är borta!

Solvarm: Tack för komplimangen. Men nej, jag började med en cd-kurs hemma vid datorn. Tyvärr var kursen ganska begränsad och så behövde jag en ny möjlighet att lära mig - blogga alltså. Jag har skrivit ofta både svenska och tyska på mi blogg. Försök gärna läsa lite i mina äldre inlägg, kanske öppnars en dörr?
Ha en bra vecka :-)

Skogs trollet: Tack och välkommen till min blogg. Hittade till dig via en länk från Life Blog.
Vi semestrar i Sverige sedan några år. Någon gång bestämmde jag mig att lära mig språket och så blev det. När vädret är fint så är vi på väg med paddelkanoten i Lappland nära Arjeplog. Vid dåligt väder åker vi lite runt i hela landet för att vandra och lära känna lant och folk. Semesterbilder finns på min mans hemsida. En länk ditt finns i min länklista.
http://www.fotowelt-ralf-thiele.de

Ralf: Danke mein lieber Bösewicht :-)

Christina hat gesagt…

Först måste jag bara säga att du måste vara rena språkgeniet :)
Du skriver en fantastiskt bra svenska!

Och "Lilla Sverige" är för sött. Jag är otroligt svag för miniatyrer, så jag föll pladask.
Favoriten är den lilla huggkubben och vedkorgen...man bara väntar på att en pyssling ska komma fram och börja klyva veden ;)

Tuvstarr hat gesagt…

Christina: Tack snälla du, fast jag är långt ifrån att vara ett genie.
Ja, både den lilla huggkubben och yxan gjorde min Ralf. Koltrasterna tänker nog att han gjorde denna saker som leksaker för fåglar, efterom varje tredje dag är jag på väg genom trädgården för att insammla alla vedstycke. Vi skulle kanske limma ihop dem. Men då blir det väldigt jobbigt för pysslingen :-)

Inkan© hat gesagt…

Jag smiler over "svenskbilderne" och förstår att du har en stor bit hjärta här:)
Jag har tittat och njutit av alla vackra bilder från Trondheim på Ralfs internetsida. Underbara!
Å jag bara längtar upp - Trondheim var "min" stad under alla år min far levde och hans norske kone. De bodde i Storlien och jeg åkte ofte over grensa till Norge.

Tuvstarr hat gesagt…

Inkan: Ralf tackar för besöket. Det har varit ett fint besök i Trondheim, fast vädret var dåligt. Vi beundrade de många färgarna, en verkligen färgglad stad.

Anita hat gesagt…

Tuvstarr! Jag säger som alla andra - du måste vara ett språkgeni!

Jag vet genom egna erfarenheter - vi har många tyskar på gästbesök i vår by, både i vårt jaktlag och på semester, att tyskar tycker om den svenska naturen. Många har köpt hus i vårt område också. Vi har också varit ner till Tyskland några gånger och hälsat på några av dem. Min tyska börjar rosta sedan min tid i Tyskland i min ungdom, men det är bra övning att tala tyska tyskarna.

Er lilla "svenskby" är helt otroligt söt!

Har ni vägarna förbi oss så är ni varmt välkomna och hälsa på nån gång, Tuvstarr!

Tuvstarr hat gesagt…

Smulan: När man hade en stressig dag på jobbet och kommer hem sent och får läsa en sån här trevlig kommentar, då är alla problem helt plötsligt långt borta. Tack snälla du, vi kommer gärna förbi er en sväng nån gång om vi är i närheten.
Ha en fin kväll :-)

Hjortron hat gesagt…

Hej där! Fina bilder som din man har tagit! Kunde vara exklusiva vykort.
Det är mycket trevligt att få se ert miniatyr-sverige! Som alla andra kan jag inte nog beundra din svenska! Ja, du måste vara ett språkgeni! Hur har du det med engelskan? Tror att den är ganska dålig i Tyskland - de borde inte dubba engelskspråkiga filmer!!!! Förresten: Utöka er semester så du får kryssa runt till alla dina (era) bloggkompisar! "Skogstrollet" kan du besöka - det är ej långt från er "semesterby"!!
Ha det bra!

Tuvstarr hat gesagt…

Lifeblog: Tack tack. Jag hade enelska i skolan i fyra år. Jag bor ju i det fd DDR och systemet hade inte stort intresse att lära folk ett "västligt" språk. Ändå kunde vem som ville lära sig engelska eller franska. Men det finns många folk som endast hade rysska som var språket vi alla hade i skolan, eftersom Sovjetunionen var ju vår "stor bror". Därför har man lite svårt med att prata engelska i Östertyskland, men jag tror det blir bättre, för barn har nu engelska ganska tidigt.
Och så gärna vill jag utöka min semester. Men sanningen är, att jag har en liten kamp varje år för att få tre veckor i sträck, vanligtsvis tar man en eller två veckor.