Montag, 30. November 2009

Efter kortsemestern / Nach dem Kurzurlaub

Efter några fantastiskt sköna dagar har vi numera återvänt till arbetslivet. Kul att ha en liten påminnelse om den tiden vi har haft i fjället.
Nach ein paar fantastisch schönen Tagen sind wir nun ins Arbeitsleben zurückgekehrt. Toll, eine kleine Erinnerung an die Zeit im Gebirge zu haben.

Erzgebirge (Malmfjället) som ligger vid tscheckiska gränsen är välkänt för sina många bergverk och sitt konsthantverk. Vi kunde inte motstå och måste bara köpa den här pyramiden.
Das Erzgebirge nahe der tschechischen Grenze ist wohlbekannt für seine vielen Bergwerke und sein Kunsthandwerk. Wir konnten nicht widerstehen und mußten diese Pyramide einfach kaufen.

Några detaljer: / ein paar Details:




Jag önskar er alla en mysig adventstid. / Ich wünsche Euch allen eine gemütliche Adventszeit.

6 Kommentare:

Christina hat gesagt…

Oj vilken märklig och häftig grej! Roterar "propellern" längst upp av värmen från ljusen?
Vilka fina djur som var skulpterade!

Gissa om jag blev förvånad nyss när jag hämtade posten och hittade ett vackert vykort från Auerberg!
Stort tack, jag älskar att få vykort :D
Så fint det såg ut där ni var.

Tuvstarr hat gesagt…

Christina: Javisst, den roterar och därmed figurarna runt trädet i mitten. Jag är så jätteglad att vi bestämde oss att köpa pyramiden, även om den inte var billig.
Igår kväll var det vår hankatt Silvester som en lång stund observerade detta nya märkliga ting som står på bordet. Ingen aning vad han tänker om det :-)

Sanna hat gesagt…

Ha en underbar advent ni också!
Vilken frän grej du har handlat! :)

Tuvstarr hat gesagt…

Sanna: Det skapar en så härligt mysig atmosfär. Har köpt en stor påse med stearinljus igår, nu blir det jul här på fullt ;-)

Kersti hat gesagt…

Vilket fantastiskt hantverk. Skönt för er med en liten semester. Man behöver det så här års. jag har snart jullov det ska li så skönt. Njut av advent.

Tuvstarr hat gesagt…

Kersti: De hade många vackra saker i butiken där vi köpte den här pyramiden. Många var större och mycket finare, men också mycket dyrare tyvärr. Det var svårt att bestämma sig för bara en del - vi ville helst ha alla :-)