Samstag, 26. Dezember 2009

Mitt år 2009 / del 2

April: Nu blev det dags för att göra ordning i trädgården båda i det stora och i det lilla. Skönt att se hur allt börjar blomma.

Vårstädning i Lilla Sverige

Herr stork kom ur varma vinterbostaden tillbaka för att förbereda allt för sin frus ankomst.
Och en annan kompis till som kom åter ur vintersömnen. "Vår" liten igelkotte hälsade på oss varje dag. Hoppas han hittade en säker plats för att sova över vintern.

Den 27. firade vi min mammas födelsedag och sen var det inte mycket kvar av månaden.

Maj: Den här månaden var hur stressigt som helst. Var inte långt ifrån att övernatta på jobbet.
En vacker cykeltur blev det dock på himmelfärdsdagen. Det var lite regnigt, men roligt hade vi ändå. Efter turen firade vi i trädgården och dagen slutade någon gång mellen tre och fyra i natten. Fast jag försvann lite tidigare i sängen ("redan" kl två) för jag hade att jobba dagen därefter. Men Ralf och våra gäster satt länge i kåtan vid elden.

Juni: Åh vilken härlig månad det var. Och så överraskande. Vi körde till Dresden för vi behövde ett nytt tält för sommarsemestern. Det gamla gick sönder strax efter sista semestern. Alltså in i campingutrustningsaffären. En halv timme senare lämnade vi huset - utan tält. Men vi var stolta ägare av två nya paddelkanoter. Tjohoo. Ja, så kan det gå.
Vi kunde nästan inte vänta sjösätta dem och i midsommarhelgen blev det premiärpaddling vid fint väder.
Och vi var ofta i trädgården. Allt blommade i kraftiga färger.
Koltrasternas ungar flyttade hemifrån, men var forfarande i närheten och fick mat från sina duktiga föräldrar. Fåglarna är vana vid oss och så kunde vi observera allt från en väldigt kort distans. Om ni vill se några videosnutt klicka här.

Keine Kommentare: