Sonntag, 27. Dezember 2009

Mitt år 2009 / del 3

Juli: Julivädret var inte alls sommarväder, men några vackra dagar fanns tack och lov.
En jättevacker julihelg hade vi i Mecklenburg, vårt fd paddlingsområde. Med sina många sjöar som alla är förbundna med varandra genom små kanaler är det bara ett paradis för en paddlare. Den sk sjöplattan är alltid en resa värt.
Det nya tältet är numera inköpt och testat och har nu här sin andra insats.

Våra campingmatrasser behöver nya överdrag. Snart börjar sommarsemestern i Lappland, alltså gäller det sy några fina nya. Är glad att det lyckades för jag är inte särskilt bra med symaskinen.

Sommaren susar iväg, fälten är redan gula och lyser stämningsfullt när solen sakta går ner. Snart kommer skördmaskinerna.
Och kåtan bjuder till mysiga kväller.

Augusti: Augustimånad är semestermånad. Äntligen, vi längtade så mycket efter resan norrut. Bara den första vecken att jobba och sen börjar vårt stort äventyr. Tre underbara veckor i Sverige. Vi fick lära känna otroligt rara människor,

hittade lugn och ro i Lappland,
var på Loppis, strosade genom Göteborg,
satt i en kåta och lyssnade på en same som berättade om sitt liv och samiska traditioner medan han bjöd till kokkaffe och rökt renkött.


Jag tror, det här var vår vackraste semester sedan vi kommer till Sverige - fast vi tänker så varje år ;-)

September: Hemma från semestern behöver vi lite tid för att sortera allt - utrustning, bilder, påminnelser, tankar. Det blir mycket prat med familjen och vännerna. Synd att semestern är förbi, men skönt att krama alla man saknade. Det var kul att sova i tält, men det är angenämt att ha sängen igen. Så spännande att se rendjur och spana efter varg, björn och älg, men jätteroligt att klappa vår älskade hankatt Silvester.

En trevlig kväll hade vi i Meissen, vid årets vinfest, en kväll med läcker mat, roliga folk, olika slags livemusik och romantik och livsglädje. Synd att Ralf hade att jobba dagen efter festen, annars hade vi gärna blivit lite längre.
Och en rolig helg tillsammans med några vänner hade vi i Spreewald (Spreeskogen).

1 Kommentar:

Kersti hat gesagt…

Så mycket roligt du hunnit med på ditt år. Det är så skoj att få ta del av det. Kram från ett snöigt Enskede.